Utdanningsprogrammet gir deg både et kreativt grunnlag for framtida, generell studiekompetanse og fordypning i kreative fag som design og arkitektur.

Flekkefjord videregående skole tilbyr studiespesialisering med formgivning i Flekkefjord.

Utdanningen gir generell studiekompetanse ved fullført Vg3. Fellesfagene man har på formgivning er samme som ved de andre retningene som for eksempel realfag.

Det er programfagene som utgjør forskjellen mellom utdanningsprogrammene.

I Flekkefjord blir det lagt stor vekt på praktisk arbeid i programfagene. Du lærer gjennom å utføre praktiske oppgaver. Dette gjelder både teorien og de praktiske ferdighetene i fag. Klasserommene er innredet som spesialrom for formgiving, med gode arbeidsbord, vasker og hyller. Vi har også eget rom for trykk og foto. Ved slutten av hvert skoleår stiller elevene ut arbeidet for andre.

Flekkefjord Dsc9243

Ved å ta denne utdannelsen kan du søke deg videre på høyere utdanning som universitet eller høgskole.

Når du velger utdanningsprogrammet med formgivning burde du være interessert i kreative prosesser. Du bør også like å skape noe selv, samtidig som du bør være nøyaktig og utholdende.

Under viser en oversikt over de forskjellige programfagene skolen gir undervisning i.

Design og arkitektur:
- produktutvikling og materialer
- tegning, konstruksjon og modeller
- formkultur

Visuelle kunstfag:
- tegning og fargelære
- form og materialer
- kunst og kulturhistorie
- kunst og samfunn
- design og samfunn
- arkitektur og samfunn

Trykk og foto:
- grafisk uttrykk
- teknikk og materialer
- foto, grafikk og samfunn

Scenografi og kostyme:
- scenerom
- kostyme
- stilhistorie

I fanene til venstre kan du lese mer om skolehverdagen til Vg1, Vg2 og Vg3.

av Testbruker nye Vaf.no, publisert 7. mai 2013 | Skriv ut siden