Alle yrkene du kan velge mellom etter denne utdanningen handler om mat. Du kan få jobb i ferskvaredisk i butikk, café, storkjøkken, restaurant, slakteri, bakeri og konditori. Du kan jobbe med å lage maten - eller å servere den.

Vi tilbyr utdanningsprogrammet for restaurant- og matfag i Kvinesdal.

Restaurant- og matfag passer for deg som ønsker å utdanne deg til yrker som har med mat og næringsmiddelproduksjon å gjøre. Å lage mat som kan serveres til andre mennesker har bestandig blitt satt pris på. Samtidig har du et stort ansvar overfor dine kunder.

Dette ansvaret sammen med grunnleggende opplæring i restaurtant- og matfaget vil du lære på Vg1. Kosthold, helse og ernæring er en viktig del av opplæringa. Du lærer også trygge metoder for fremstilling og oppbevaring av mat og drikke.

Andre viktige deler av opplæringen er kunnskap om og respekt for egne og andres kulturer og mattradisjoner. Kunnskap om de ulike bransjene innenfor fagområdet er også viktig.

Skoleløpet inneholder både teoretiske og praktiske fag. I løpet av Vg2 driver elevene en ungdomsbedrift der de får prøve seg i cateringbransjen. Som elev har du også praksis ute i næringslivet. En slik mulighet ser vi ofte gir sommerjobber og andre jobbtilbud utenom skolen. Skolen har meget god kontakt med næringslivet, både lokalt og ellers.

Bransjen skriker etter fagfolk, også her i Lister - så din kompetanse blir gull verdt!

I fanen til venstre kan du lese mer om:

• Skolehverdagen for Vg1 og Vg2

av Testbruker nye Vaf.no, publisert 7. mai 2013 | Skriv ut siden