På Vg1 får man den grunnleggende opplæringen og kompetansen i restaurant- og matfag. Som elev skal du både ha praktiske fag og teoretiske fag. Engelsk, kroppsøving, matematikk, naturfag og norsk er obligatoriske fellesfag, utover disse har du følgende felles programfag;

- bransje, fag og miljø
- kosthold og livsstil
- råstoff og produksjon

På Vg1 har elevene også prosjekt til fordypning. Dette legger skolen tilrette i løpet av skoleåret. Prosjekt til fordypning handler om at du som elev skal gå i dybden i et fagområde og lære deg nye ting, kanskje gjennom å være utplassert i en bedrift.

Når man går Vg2 velger man linje. Hos oss på Flekkefjord videregående skole kan du velge kokk- og servitørfag. Som elev får du da fellesfagene norsk, engelsk, samfunnsfag og kroppsøving. Du har også valgfagene;

- kosthold, ernæring og helse
- råvarer og produksjon
- servering, bransje og miljø

Du har også prosjekt til fordypning.

Kvinesdal Dsc9604

Når Vg2 er fullført kan du velge mellom å gå ut i lære eller å ta tredje året med påbygg for å få generell studiekompetanse. Det er en billett videre til høyere utdanning.

Hvis du velger å ta to år i lære etter Vg2 kokk- og servitørfag kan du velge mellom følgende yrkesgrener;

- instutisjonskokkfaget
- kokkefaget
- servitørfaget

Etter to år i lære får du muligheten til å gå opp til fagprøve for å fullføre utdannelsen. Du kan da jobbe som baker, servitør, kokk, slakter eller pølsemaker for å nevne noe.

Hos oss på Flekkefjord videregående skole får du både veiledningen og kompetansen du trenger for å bli en dyktig fagarbeider!

av Testbruker nye Vaf.no, publisert 26. november 2013 | Skriv ut siden