Vi tilbyr vg1 service og samferdsel i Kvinesdal.

I løpet av skoleåret vil du lære å starte opp en egen virksomhet. Du vil også lære å drive den. Viktige temaer i faget er kundebehandling, økonomi og samarbeid med andre mennesker. Behandling av viktige dataverktøy er også en del av undervisningen.

Fagoversikt for Vg1 elever:

Fellesfag:

• Engelsk - 84 timer i året
  • Kroppsøving - 56 timer i året
  • Norsk - 56 timer i året
  • Naturfag - 56 timer i året
  • Matematikk - 84 timer i året

Programfag:

• Drift og oppfølging - 168 timer i året
    Her lærer du om hvordan bedrifter styres. Du lærer også om regnskap, å skrive forretningsbrev og om sikkerhetsrutiner ved f.eks. ran og hacking.
  • Kommunikasjon og service -140 timer i året
    Her lærer du å markedsføre produkter og gi kunden god service, om forbrukerlovgivning og planlegging av reiser.
  • Planlegging - 169 timer i året
    Her lærer du om hvordan du starter din egen bedrift. Du lærer også å lage forretningsideer og budsjetter.

Skolen legger tilrette for at elevene gjennomgår faget "prosjekt til fordypning". Da får du som elev mulighet til å prøve deg ute i bedrifter og dermed også fordype deg i et fag.

Flekkefjord Dsc9232

Hos oss er ungdombedrifter en mye brukt arbeidsform. Da gjelder det å gjøre bedriften synlig gjennom markedsføring og bruk av egenprodusert logo.

av Røynestad, Kim Ronny, publisert 10. februar 2016 | Skriv ut siden