Velkommen til bibliotektjenesten

Bilde av biblioteket i Flekkefjord og Kvinesdal. - Klikk for stort bilde Kim Ronny Røynestad

 ”.. et faglig og pedagogisk verktøy som skal bidra til en høy læringskvalitet.."

Hva kan vi tilby?

Bøker, aviser, tidsskrifter, filmer, lydbøker med mer. Vi kan også gi veiledning og hjelp til å finne gode kilder i form av papir og på nett.
Du kan også låne e-bøker og lydbøker via eBokBib. Brukernavn og passord fåes på biblioteket.

På skolebiblioteket er det et hyggelig miljø som vi ønsker at du skal være en del av!

ATEKST via It's learning:

Alle lærere og elever knyttet til Agder fylkeskommune sine videregående skoler, har tilgang til ATEKST. Dette er et kvalitetssikret nyhetsarkiv som gir deg tilgang til mye nyttig informasjon.

ATEKST inneholder artikler fra alle de viktigste norske papiravisene, fagbladene og magasinene. F.eks Aftenposten, VG, Klassekampen og Vårt Land.

Søk i andres samlinger:

Oria (Universiteter og høyskoler)
Nasjonalbiblioteket 

Nasjonalbiblioteket tilbyr deg å søke i gamle aviser og bøker. Når det gjelder bøker, er disse scannet frem til og med år 2000. Når det gjelder aviser, er dette varierende.

Særemne i norsk

En av de større fordypningsoppgavene på videregående skole er særemnet i norsk, Vg3 studiespesialisering. Her må du ofte lese flere forskjellige bøker og sammenligne dem. Noen velger tre bøker av samme forfatter, mens andre leser bøket knyttet opp mot et tema.

Vi som jobber på biblioteket hjelper deg gjerne både med å finne tema og/eller litteratur. Vi kan også låne inn fra andre bibliotek til deg. Husk: Det er viktig å være ute i god tid med slike bestillinger.

Biblioteksentralen utarbeidet en god oversikt over ulike tema blant annet til bruk i særemne i norsk. Vi har ikke tillatelse til å legge denne ut offentlig, du finner den kun på Flekkefjord si bibliotekside på It's.

Senja vgs har laget en super nettside ang. særemnet i norsk med forslag til bokvalg og tema. Der finner du også mange gode forslag til sekundærlitteratur.

Deichmanske bibliotek har temasider med hjelp til fordypningsoppgaver

I forbindelse med særemnet kan det være aktuelt å kunne redegjøre for litterære sjangere og kjennetegnene på disse.

Lenke til Deichmans temasider

Lenke til Senja vgs sin nettside