Smakebit - Restaurant- og matfag

Restaurant- og matfag er for deg som ønsker å jobbe med mat, næringsmiddelproduksjon og servering. 

Vårt tilbud ved Flekkefjord videregående skole:
Vg1: Restaurant- og matfag 
Vg2: Kokk- og servitørfag

Husk å søke innen fristen 3. mars!

En klasse som viser frem maten de har laget på kjøkkenet. - Klikk for stort bilde BRKLYN

Du lærer:

  • Om kosthold, næringsmidler og ernæring 
  • Tilberedning og servering av mat 
  • Behandling av råvarer, mat og drikke 
  • Om mattradisjoner 
  • Om helsefremmende livsstil og hygiene

Du bør være:

  • Praktisk anlagt og ha godt håndlag 
  • Kreativ, nøyaktig og serviceinnstilt

Du kan bli:

  • Kokk, ernæringskokk eller servitør 
  • Baker eller konditor 
  • Pølsemaker eller kjøttskjærer 
  • Slakter 
  • Ferskvarehandler 
  • Fagarbeider i sjømatproduksjon eller industriell matproduksjon

Arbeidssteder: 

  • Hotell- eller restaurantnæringen 
  • Sykehus og helseinstitusjoner 
  • Næringsmiddelindustrien 
  • Bakerier, konditorier eller slakterier 
  • Forretninger som selger ferskvarer