Smakebit - Restaurant- og matfag
Restaurant- og matfag er for deg som ønsker å jobbe med mat, næringsmiddelproduksjon og servering.
Vårt tilbud ved Flekkefjord videregående skole:
Vg1: Restaurant- og matfag
Vg2: Kokk- og servitørfag
Husk å søke innen fristen 3. mars!
BRKLYN
Du lærer:
- Om kosthold, næringsmidler og ernæring
- Tilberedning og servering av mat
- Behandling av råvarer, mat og drikke
- Om mattradisjoner
- Om helsefremmende livsstil og hygiene
Du bør være:
- Praktisk anlagt og ha godt håndlag
- Kreativ, nøyaktig og serviceinnstilt
Du kan bli:
- Kokk, ernæringskokk eller servitør
- Baker eller konditor
- Pølsemaker eller kjøttskjærer
- Slakter
- Ferskvarehandler
- Fagarbeider i sjømatproduksjon eller industriell matproduksjon
Arbeidssteder:
- Hotell- eller restaurantnæringen
- Sykehus og helseinstitusjoner
- Næringsmiddelindustrien
- Bakerier, konditorier eller slakterier
- Forretninger som selger ferskvarer