Koronaviruset: Elevene skal ikke møte på skolene - får digital opplæring

Skolebygget er stengt for undervisning inntil videre. Undervisning gjøres digital.
Beslutningen er fattet av fylkesrådmannens kriseledelse i samråd med fylkesordføreren

Les mer informasjon fra Agder fylkeskommune her

Blått naturbruk

Er du interessert i natur og miljø, dyr og mennesker? Da kan naturbruk passe for deg. Du kan bli lærling etter 2 år på skole, og deretter ta fagbrev. Du kan også gå videre på Vg3 og ta yrkeskompetanse eller studiekompetanse, avhengig av hvilket programområde du velger.

Klikk for stort bildeFlekkefjord videregående skole Shutterstock

Du lærer:

Med naturbruk menes praktisk bruk av naturen i næring og livsutfoldelse. Naturbruk omfatter stell av levende dyr og planter, høsting og fangst, produksjon av mat og andre varer, bearbeiding av råvarer, produksjon av tjenester og opplevelser knyttet til natur, og forvaltning av naturressurser.

Hva skal du bli?

Her er et lite utvalg av yrker som du kan velge mellom hvis du starter med naturbruk:

• Agronom
  • Hovslager
  • Lærer
  • Sykepleier
  • Ingeniør
  • Forsker m.fl.

Velg deg en retning og planlegg fremtiden! For studier på høyskole og universitet kreves generell studiekompetanse. Velger du naturbruk får du en grønn ballast med deg i et fremtidig yrke.

Naturbruk timefordeling
Timetall/fag vg1 - Naturbruk vg2 - Akvakultur påbygg vg3